Wijzen naar het het Oosten

Schoten klinken in de nacht,
Dappere strijders trekken ten strijde.
Dwaze ogen turen in de zwarte wereld,
Op zoek naar opgeschoten wild.

Een kreet van hoop,
Wordt gesmoord met een doffe knal.
Bebloede wegen,
Vormen een nieuwe rode zee.

Ooit kon een mens lopen over water,
Nu baant men zich een weg door de lijken.
Een zee week terug met een enkele handbeweging,
De mensheid deint nergens meer voor terug.

Auteur: alexroessen

Leiden, 1973 Overdag besteed ik mijn tijd als bouwkundig tekenaar, maar 's avonds timmer ik aan de weg als schrijver van korte verhaaltjes en als medebeheerder van een boeken blog. Ik woon samen met mijn partner Yfke en onze kat Abby in de Duin- en Bollenstreek. Mijn zoon Jordi verblijdt ons zo nu en dan ook met zijn gezelschap en maakt ons gezinnetje compleet. Dit is mijn persoonlijke pagina, hier kun je korte verhaaltjes vinden of andere creatieve creaties.