De jongen aan de overkant

Overkant
Foto: Marceline de Waard

Onlangs verscheen bij uitgeverij Ambilicious de tweede verhalenbundel van Marceline de Waard: Verlangen en nog meer zondagverhalen. Haar eerste verhalenbundel Schandalig en andere zondagverhalen verscheen in 2019 en in 2020 debuteerde zij met haar roman Thuisreis. Overkant

Net als in 2020 schreef Marceline een zondagverhalen schrijfwedstrijd uit, ter promotie van het korte verhaal. De opdracht: schrijf een kortverhaal van maximaal 800 woorden met als thema Verlangen. Uit alle inzendingen worden de 13 mooiste/beste/aansprekende verhalen gekozen door enig jurylid Marceline.

Tot eind augustus kun je elke zondag een verhaal uit de verhalenwedstrijd lezen op de website van Marceline de Waard: www.marcelinedewaard.nl

Op 6 juni werd het kortverhaal Meneer de Jong van Cecile Koops als eerste van de 13 verhalen gepubliceerd.
Vanaf vandaag kun je mijn inzending De jongen aan de overkant lezen.

“Een verhaal over ontluikende liefde. Een teder onderwerp, in de tijd en omstandigheden die Alexander treffend neerzet krijgt het een smartelijke lading. Het raakte me in mijn hart.”

-Marceline de Waard over De jongen aan de overkant

DE JONGEN AAN DE OVERKANT

Simon legt zijn armen over de schouders van Vincent die tussen zijn benen tegen hem aan zit en begraaft zijn gezicht in diens nek. De keldermuur voelt koud aan in zijn rug maar de restwarmte van de bakkersoven voelt als een warme deken. Simon kijkt uit naar dit moment van de dag, wanneer Vincent uit zijn schuilplaats mag en ze samen kunnen zijn. De geur van het vanmorgen gebakken brood mengt zich met die van Vincent.
‘Waar denk je aan, Simon Abraham?’ Vincent weet dat hij er een hekel aan heeft als hij hem met allebei zijn voornamen aanspreekt.
Als vergelding bijt Simon hem zachtjes. ‘Ik denk aan jou. Altijd. In de klas, als ik in de winkel werk, als ik met de broodkar rondga.’
Vincents klamme vingers verstrengelen zich met de zijne. ‘Er zijn vannacht mensen van het verzet geweest.’
Simon voelt zijn hart overslaan. Nee, niet nu.

Het kortverhaal De jongen aan de overkant is nu te lezen in het e-book Verhalen van verlangen, samen met de 12 andere winnende verhalen van de schrijfwedstrijd Verlangen.

Met verhalen van: Annette Akkerman, Bruna Lowagie, Cecile Koops, Conny Hoogendoorn, Frans van der Eem, Karen van Wijngaarden, Lissette van Eerten, Lucy Neetens, Marloes Schel, Meta du Crocq, Nel Goudriaan en Ton Badhemd. Inclusief het verhaal De vrouw in het Park van Marceline de Waard.


Ga voor meer van mijn korte verhalen naar www.alexanderroessen.nl

Loading